AVR-kello

2014-05-03 18:33:53

ATmega328P-prosessorin ympärille rakennettu kello, jonka näyttönä on 7-segmenttinäyttö, joka on otettu hyötykäyttöön vanhasta hajonneesta digiboksista. Projektille on teetetty piirilevy joka on tilattu kiinanmaalta, pienellä levylle ei paljon hintaa kertynyt. Piirilevyn suunnittelussa on käytetty ilmaista KiCad-ohjelmaa. Se osoittautui melko helppokäyttöiseksi, sillä minkäänlaista käyttökokemusta en aiemmin ohjelmasta omannut, mutta niin vain pienellä harjoittelulla sen avulla levyt syntyi ja gerber-tiedostot lähti valmistajalle. Pieniä suunniteluvirheitä tuli muutama, kuten virransyötön suotokondensaattorit loistavat poissaolollaan, maatasojen läpärit unohtui sekä osasijoittelu on paikoin vähän ahdas. Mutta näistä otetaan ehkä opiksi ja seuraavalla kerralla tulee sitten priimaa kertaheitolla (ja varmasti).

Huonolaatuinen kuva kellosta
Valitettavan huonolaatuinen kuva kellosta.
Koottu levy
Osasijoittelussa on vähän parantelun varaa, prosessorin ohjelmointiliittimen joutui juottamaan tyylikkäästi vinoon jotta sitä pystyy käyttämään. Lisäksi kiteelle tuli otettua liian pieni silkkikuva, kannattaisi mitata oikeasti eikä luottaa varmaan arvioon.
Piirilevy
Piirilevy on teetetty iteadstudiolla, halpaa on jos vain jaksaa odotella. Itselläni taisi kestää pitkälle toista kuukautta että levyt oli tilauksesta kourassa. Levyjen laadussa ei ole mitään valittamista.
Piirilevy
Kytkentäkaavio KiCad-ohjelmalla piirettynä. Kun kytkis on valmis komponenteille osoitetaan oikeat kotelot ja sitten pääseekin leiskan suunnitteluun.
Piirilevy
Osasijoittelu ja vetojen piirtäminen. Maatasojen yhdistäminen läpäreillä pääsi unohtumaan, mutta toimintaan se ei onneksi vaikuta.
Piirilevy
Ohjelmalla pystyy pyörittelemään 3d-kuvaa valmiista levystä. Tosin kaikkia komponentteja, kuten 7-segmenttinäyttöä, en ole tähän metsästänyt.
Kommentoi (0)

Ei kommentteja aiheeseen "AVR-kello"

- Sivun ylös -