Lämpömittari

2013-11-14 16:31:18

Atmelin mikroprosessorin ja ks0108-piiriä käyttävän 128x64 pikselin näyttömodulin ympärille rakennettu lämpömittari. Lämpötila-anturina on ds1820.

Kytkentäkaavio
Kytkentäkaavio on aika simppeli, mikroprosessorin lähtöihin kiinni näyttö ja anturit. Prosessorin kellona käytetään sisäistä oskillaattoria.
Koekytkentälevy toiminnan testaus
Koekytkentälevyllä johtohässäkkää.
Näyttö pimeässä
Näytön taustavalaistus päällä.
Suunnittelupöytä
Mainiolla ja ilmaisella KiCad-piirilevysuunnitteluohjelmalla vetojen hahmottelua.
Kasausta reikälevylle
Reikälevylle kasattu lopullista kytkentää. Hyppylankoja kertyi levylle jonkin verran, mutta kytkentä loppujen lopuksi on aika yksinkertainen.
Lopputuote
Valmis kokonaisuus ja toiminnassa. Oikealla näkyy IR-anturi, joka aktivoi näytön taustavalon kun sen edessä heilauttaa esim. kättä.

Viimeisessä kuvassa näkyvän "läheisyysanturin" olen onnistunut sittemmin jo hajottamaan, joten nykyisin näytön taustavalo syttyy ihan tylsästi napista painamalla. Lisäksi kytkennässä on kiinni Bluetooth-moduli, jonka avulla lämpömittariin saa yhteyden tietokoneella tai muulla laitteella joka tukee Bluetooth serial port profilea (SPP).

Päivitys 15.11.2014: Näköjään tästä väkerryksestä on vuosi kulunut, ja edelleen sama mittari on toiminnassa. Taustavalon ohjaus hoidetaan ultraäänianturilla (HC-SR04), jota pollataan kerran sekunnissa. Jos jotain on etäisyysraja-arvon sisäpuolella, syttyy näytön taustavalo.

Lämpömittari ilman taustavaloa
Oikealla näkyy ultraäänianturi, joka hoitaa taustavalon ohjauksen.
Lämpömittari taustavalo päällä
Taustavalo päällä. Vasemmalla näkyy Bluetooth-moduli, joka juttelee sarjaväylän kautta prossun kanssa.
Etäyhteys Bluetoothilla lämpömittariin
Tietokoneelta otettu etähteys lämpömittariin.
Kommentoi (0)

Ei kommentteja aiheeseen "Lämpömittari"

- Sivun ylös -