Lämpötila langattomasti Raspberry Pi:lle

2013-11-25 15:07:38

Kahden Atmelin mikroprosessorin avulla saadaan lämpötila tietokantaan ja sitä kautta www-sivuille. Mikroprosessoreissa on kiinni 2,4 GHz:n taajuudella toimivat modulit, joilla saadaan langattomasti lämpötilatieto siirrettyä. Kommunikointi raspin ja Atmelin prosessorin välillä on hoidettu sarjaliikenteellä. Pythonilla tehty skriptinpätkä lähettää ensin pulssin yhdellä GPIO-pinnillä joka on yhdistetty mikroprosessorin keskeytyspinniin ja siirtyy odottamaan data sarjaporttipinneihin (GPIO14 ja 15). Prossun saatua signaalin lähetetään sarjaväylään lämpötilalukema.

Lohkokaavio
Lohkokaavio järjestelmästä.
Vastaanottoyksikkö kytkettynä raspiin
Vastaanottoyksikkö kytkettynä raspiin. Mikroprosessorikytkentä on koottu reikälevylle ja käyttöjännitteet otetaan raspin GPIO-liittimiltä. +5 volttia Atmelin prossulle ja +3.3 volttia rf-modulille.
Lämpötilan lähetysyksikkö
Lähetysyksikön piirilevynä toimii toiseen projektiin teetetty piirilevy.
Lämpötilan lähetysyksikkö
Lähetysyksikkö saa virtansa kahdelta sormiparistolta.
Lämpötilakuvaaja
Kuvaaja piiretään php:n grafiikkakirjaston avulla www-sivulle (sivu ei ainakaan vielä julkinen).

Lämpötilatieto lähetetään n. 5 minuutin välein vastaanottimelle. Muun ajan lähettimen mikroprosessori ja rf-piiri on sleep-modessa, jolloin virrankulutus on minimaalista (tällä hetkellä n. 1 milliampeeri, tavoitteena saada prosessori vieläkin "syvempään uneen" jolloin päästäisiin mikroampeeritasolle). Lähetyshetkellä virrankulutus n. 12 milliampeeria.

Kommentoi (0)

Ei kommentteja aiheeseen "Lämpötila langattomasti Raspberry Pi:lle"

- Sivun ylös -