Yleiskaukosäädin

2013-02-15 13:33:33
Raspberry Pi ja koekytkentälevy
Raspberry Pi ja IR-ledit, transistori, pari vastusta sekä IR-vastaanotin. Koekytkentälevyllä on helppo testailla kytkentöjä ennen lopullista versiota.
IR-ledien kytkentäkaavio
IR-ledien kytkentäkaavio. IR-vastaanotin (käytössäni TSOP1738) on kytketty suoraan ilman oheiskomponentteja, data-pinni GPIO-pinnissä 23.

Nettisivun (kuva sivusta) kautta mahdollisuus ohjata televisiota tai viritinvahvistinta. Tiedostossa "/etc/modules" pitää olla "lirc_dev"-määritys sekä pinnit IR-ledeille ja -vastaanottimelle (gpio_in_pin=23 gpio_out_pin=22). Komennot opetettu IR-vastaanottimen avulla irrecord-softaa hyväksikäyttäen. Television kaukosäätimen kuvaan tehty image mappaus jolloin napit toimivat kuten elävässäkin elämässä. Mappaukseen löytyi kätevä nettisivu, image-maps.com, jolla nappien linkitys onnistui kätevästi. Lisäksi lisätty linkit joilla saadaan lähetettyä useamman painalluksen yhdistelmä yhdellä klikkauksella. WWW-teknisesti kaukosäädin on toteutettu PHP:n ja JQueryn yhdistelmällä, jossa napin painallus ajaa Javascript-funktion, joka puolestaan kutsuu PHP-skriptiä. Jos kutsu on lähetetty sisäverkosta (käyttö sallittu vain sisäverkon IP-osoitteille) ajetaan irsend-komento joka ohjaa IR-ledejä GPIO-portissa.

Led, transistori ja vastuksia IR-ledit ja -vastaanotin
IR-ledin juottelua lopulliseen versioon. Juotokset on suojattu kutistesukalla ettei toimistasavut pääse karkaamaan. Toinen IR-ledeistä on johdon päässä jolloin sen saa kätevästi sohimaan kohti televisiota vaikka laite onkin piilossa viritinvahvistimen vieressä.
Kommentoi (0)

Ei kommentteja aiheeseen "Yleiskaukosäädin"

- Sivun ylös -